Solved Problem with pointers in CE 6.2

Hexui Undetected CSGO Cheats Sinkicheat PUBG Cheat

Jacusiek

Newbie
Apr 3, 2013
3
152
0
Hello. I have problem with one game, when I want to search pointers for it. I tried to it by many ways:
1. By option "Pointer scan for this address" - There is a problem, because it found pointer to my Armor Value, but just ONCE, other times it didn't find any pointers (maybe I changed something in settings?)
2. By option "Find out what writes to this address" - it shows me a list, I choose one with: "Address of your pointer is probably: XXXXX", but when I put those XXXXX into the New Scan and check HEX it doesn't find anything.
3. By option "Find out what accesses to this address" - the same as in 2.

I think 1. option was the best, but I wonder, how it suddenly stopped to work? Could someone, please, help me? I really want to find those pointers, but it doesn't want to find it.
Thanks in advance.
 

Rake

Cesspool Admin
Administrator
Jan 21, 2014
11,585
78,998
2,326
Thank you for posting the screenshots Jacusiek!

That is indeed quite odd. What you can try is put the Pointer Scan on Level 7 instead of 5. Will take a bit longer than usually. While I think it might not work in the long run it is still worth the try. Also, do you have administrator rights? Try running both Cheat Engine and the Game as Administrator and see if it works that way. Also, are you running Windows 8? I've seen people having issues with Cheat Engine on Windows 8. :)

Pattern scanning is very fickle, you have to do everything perfect, keep practicing.

Try our tutorials
https://guidedhacking.com/threads/cheat-engine-how-to-pointer-scan-with-pointermaps.9739/
https://guidedhacking.com/threads/start-here-beginners-guide-to-learning-game-hacking.5911/
 
Last edited:

Rake

Cesspool Admin
Administrator
Jan 21, 2014
11,585
78,998
2,326
Hello Jucasiek,

What game are you trying to find pointers for? And can you also post a few screenshots along with them. Sometimes it's easier to see things in pictures than just reading it. :)
 

Jacusiek

Newbie
Apr 3, 2013
3
152
0
I'm playing game: Spellforce Platinum 1.52.61408 PL (I think language isn't important here)
So, images:
(I found my Armor value and put it in table)
1. "Pointer scan for this address" photos:
https://imageshack.us/photo/my-images/534/80529104.png/
https://imageshack.us/photo/my-images/197/94467526.bmp/
https://imageshack.us/photo/my-images/145/26317004.png/
https://imageshack.us/photo/my-images/41/97897725.png/ - it didn't find anything

2. "Find out what writes to this address"
https://imageshack.us/photo/my-images/27/87188231.png/
https://imageshack.us/photo/my-images/694/52971617.png/ - Before it I press "yes", change value in-game, and it shows me one option
https://imageshack.us/photo/my-images/138/52764235.png/ - here I'm searching the address CE told me
https://imageshack.us/photo/my-images/837/24842221.png/ - it didn't find anything

3. "Find out what accesses to this address" is very similar to "Find out what writes to this address"

That is all. I hope it is clear to understand those pictures.
 

Jacusiek

Newbie
Apr 3, 2013
3
152
0
Well, thank You for trying to help me, but it still doesn't work. I'm using Windows 7, not Windows 8, and I think You are right, because once I made the same pointers, but it was when I had Windows XP and everything was clear and without any problem... When I changed into Windows 7, suddenly pointers didn't work. I tried to reinstall CE, but it didn't work. Well, I think it should work. I'm searching for a pointer for "Armor" Value and it does not work, but when I search a pointer for "Wood resources" value, it works perfectly (but I have to do pointer scan more times - just too many pointers are shown for the first time, but better too many pointers than zero). I think CE ignores "Armor" value itself, but I don't know why and how. It can be also problem, because, when You normally start CE, the option "Fast Scan" is always checked, and when it is checked, CE cannot find any "Armor" value (I have to uncheck this option to make it able to find "Armor" value). Maybe I should change something in settings of CE? I hope all I wrote gave You some clues to find out, what is happening.


EDIT: I have already found it. I just had to change maximum offset to a bigger value than it is normally 2048 (I put 20480 and I also changed the level and I finally found pointer :D). Thank You anyway for big help!
 
Last edited:
Attention! Before you post:

Read the How to Ask Questions Guide
99% of questions are answered in the Beginner's Guide, do it before asking a question.

No Hack Requests. Post in the correct section.  Search the forum first. Read the rules.

How to make a good post:

  • Fill out the form correctly
  • Tell us the game name & coding language
  • Post everything we need to know to help you
  • Ask specific questions, be descriptive
  • Post errors, line numbers & screenshots
  • Post code snippets using code tags
  • If it's a large project, zip it up and attach it

If you do not comply, your post may be deleted.  We want to help, please make a good post and we will do our best to help you.

Community Mods League of Legends Accounts